Selamat tahun baru 2013

Assalamualaikum..... 

Pembuka bicara untuk tahun baru 2013 ... aku harap belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2013.. semoga segala azam dan impian untuk tahun 2011 telah terlaksana... dan mana yg belum tercapai tue bolehlah carry forward untuk tahun 2013...

Kejap jer rasanya dan 2013.... anak pun dan makin besar... tahun ni anak aku lisa dah start ke Pra-sekolah untuk 6 tahun.. mama macam biasa agak teruja sebab anak akan ke sekolah kebangsaan.  praktis untuk masuk ke alam persekolahan sebenar tahun depan.  Persediaan sekolah macam biasa jer... aku amik cuti seminggu untuk uruskan anak sekolah.... nak adjust masa balik setelah cuti sekolah panjang hari tue.  

alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar dan mcm biasa bila dah lama cuti nak masuk sekolah balik mcm2 perangai bleh tgk kat pagar sekolah tue... ada yg menangis... panjat pagar sekolah nak ikut mak pak balik... ada tu yg pegang mak pak x kasi balik..... lisa mula2 tu bergenang air mata jer sebab tgk xde geng dia dlm sekolah baru nie... sebelum ni masa 5 tahun sekolah kat tadika islam... sajer jer aku nak buat pembaharuan takot dia boring belajar benda yg sama ... 

masa mula2 hantar tue ramai mak pak dok berlonggok kat dalam pra sekolah nie.... pastu selepas diberi penerangan sekt ... dlm kol 8 mak pak disuruh pulang.. tinggalkan anak2 dgn cikgu2 yg ada.... mulalah perjalanan lisa di sekolah baru... sib baik sebelum tue dah jumpa geng2 masa sekolah tadika islam dulu...so kuranglah kesedihan dia..... aku x rajin nak snap gambar 1st day school lisa sbb masa tu aku x berapa sihat... so ini jelah gambo yg ada... 

 muka mencuka bila mama ckp nak balik dah.... 



kat skolah nie cikgu pandai attrack budak2 untuk pegi ke sekolah..ada jer tarikan yg buat budak2 nie rasa excited pegi sekolah... so harapan mama semoga lisa rajin2 belajar, cerdik pandai dan berjaya ke menara gading.... 

ok itu lah aktiviti pembuka tahun 2013... semoga tahun 2013 nie dilimpah kurniakan rezeki, diberikan kesihatan, dipermudahkan segala urusan, dan menjadi insan yang lebih baik dari sebelum ini.... azam tahun lepas ada yang tercapai... ada juga yg belum...so thn nie azam baru dan cuba sedaya upaya untuk capai azam yang disenaraikan...semoga tahun 2013 memberi sinar baru dlm hidup ku.... amin ya rabbal alamin..... 



Comments

Popular posts from this blog

Kembali Bersiaran

Hepy besday Kakak Lisa yang ke 6