Langkawi 2- Hopping island

Lepas selesai berjalan2 di Under Water World Langkawi... petang tue kitaorg pun booking bot tok pegi ke hopping island.... kali pertama gak naik bot nak meredah 3 pulau .... aku takot sbenarnya.... takot dilambung ombak.... boat terbalik... cmne nak berenang kan.. dah le x reti nak berenang...sgt takot....tp kuatkan gak semangat sbb tgk budak2 excited sgt nak naik bot..... 

 masa nei mendung... ujan rintik2 dah...


memasing seronok dpt naik bot.... masa nie ok lagi... 


muka excited giler.... sib baik abg ko ada .... leh tlg pegang...takot terlompat keluar bot je....



aziq dgn ayah lak ... rasa gerun je naik bot nie sbb pemandu bot nie leh main lumba2 lah dgn bot sebelah... terasa melambung2 dlm bot nie.... takot anak jantan aku sorg je xde life jacket... org lain ada......



tasik dayang bunting... nampak tak bentuk rupa perempuan mengandung baring .....



sesi bermandi2an di tasik dayang bunting....

actually ada kejadian yg kelako dan menakotkan berlaku sblm smpi ke tmpt nie... ya ampun.... sblm naik bot... abg yg rekomen naik bot tue ckp soh beli apa2 benda mkn takot lapar... cik abg aku pun beli lah mcm2 benda2 mkn tok anak2 kan...takot masing2 merengek.... bila jer sampai kat jeti kecik tasik dayang bunting nie... turun jer ... terus penyambut tetamu serbu kitaorg....sgt2 terkejut...korang tau sape???.. beruk lah... abis semua benda mkn anak2 aku disambarnya..... syira dah menjerit2 sbb beruk berkenan kat air tin dia... punyalah histeria anak aku yg sorg nie.... smpi mintak dgn ayah dia nak balik ..... xmo jln lagi...hahahaaha...... then part yg paling best tue.... beruk tue dah dpt botol susu lisa.... x smpt nak buat paper... masing2 tercengang... geram gak kat abg rekomender tue kan... dah tau kat sini ada berok yg ko soh laki aku bwk benda mkn nie apasal????.... clenaer kat situ siap ckp lg... diaorg x bgtau ke jgn bwk paper???? .... haishh...tp pengalaman kan... kelako...takot..... geram pun ada... sepanjang jln nak menuju ke tmpt mandi nie... byklah beruk2 dok usha anak2 aku.... si imanlah penyelamatnya...siap bwk kayu tok acah2 beruk tue jgn dtg dekat..... kalau x.. mmg x smpilah kat sini....


aziq relaks jer ...siap blaja berenang dgn ayah....


dah abis mandi.... bersiap sedia tok balik semula ke jeti..syira jadi balik perangai histeria dia...xmo jln kaki.. nk dokong.. takot beruk amik dia... hahahaah.....



bergambar selepas mandi..... 



berposing dgn pemandangan yg cantik....




tgk tue. beruk dah tunggu celah batu main cak2 dgn syira.....

dari tasik dayang bunting ni kami singgah ke pulau singa besar tok bagi cik lang mkn.... byk giler helang kat sini.....


besar2 helangnya....


laju je tangkap ikan dlm air ....


dan last skali... singgah ke Pulau Beras Basah... 
skali lagi bermandian si eja dan lisa kat sini...yg dua org lagi dah tumbang kepenatan...

sian budak berdua nie.. kepenatan sgt..seharian berjalan2...


 masa ni masing dah kebuluran....x mkn tghari lagi... masa nie dah petang sgt..dkt nak kol 5... so hadap makan meggi jerlah... 



eh....snap gambo berdua lak..tiba2...



lepas makan apa lagi..terjun ke laut lah bermandi-mandian....seronok sgt......



life guard memerhati.....


tgk muka excite main air.....

pas bermandian di sini... kami pun diangkut pulang ......

on the way balik tue pemandu bot tue main lumba2 skali lagi... aku naik seram takot terbalik jer bot tue... sib baik xde paper kejadian yg x diingin berlaku...rasa mcm nak ketok jer kepala pemandu bot tue...memain lak kan... kan ada budak2 kecik dlm bot tue...  alhamdulillah selamat kembali ke darat semula....  pastu kami terus balik resort tok mandi dan rehat2 kejap tunggu pas maghrib baru kuar balik tok mkn mlm..... then balik dari mkn terus masing2 balik terbongkang tido kepenatan.....

nanti part 3 kita sambung lagi ek...






Popular posts from this blog

Kembali Bersiaran

Selamat tahun baru 2013

Hepy besday Kakak Lisa yang ke 6