Langkawi 4 - DUCK TRIP + Beras Terbakar




sambungan percutian ke langkawi....

ok... pas kenyang masing2 bwk pewot tok join Duck Trip... masa beli tiket tue dpt lah hadiah muncung itik nie.... memasing sibuk duk tiup muncung itik nie..... smpi semput...



memasing dah muncung cm hapa tah ek...



syira pun nak jadi itik ye dik!!!


naik keta kebal nie round2 4 pulau..... sambil tgk kapal2 yg cantik2 ada di situ.... layan gambo ek...


ni masih lagi kat darat...tgh tunggu penumpang lain ...



pemandu pelancong yg x berapa nak best..... kdg x paham apa yg dia cuba bagitau.... 


wihuuu...... dah masuk ke laut plak....


excited je muka dak berdua nie...dpt naik atas kapal .... 



yg dua org lagi dah terbongkang penat..... tambah lagi panas kan.... terasa angin laut yg membuai2 tue.... terus terlena....



layan gambo kapal ek...




yg ni beso sket.....


perjalanan dalam kapal nie x lama.... dlm 45 minit jew.... pusing2 pulau... pastu amik2 gambo dlm kapal gak.... then patah balik ke tmpt asal....... dlm kapal nie ada diberi penerangan ttg 4 pulau dan pulau2 yg ada di langkawi nie... then ada contest yg x berapa nak best sgt..... tp layan kan jew... pemandu pelancong ckp pun aku x paham... pening weh.... bg explanation campur aduk bhs.... loghat penang, bhg melayu, bhs inggeris......suka hati ko je lah kan.... lastly sblm balik dia ada bagi soalan cepumas...sape dpt jwb dpt hadiah.... hadiah nya pun muncung itik gak.... tp seronoklah experince perjalanan naik kapal 2 in 1 ni kan.... jakun kejap bila mula2 naik tue... tp dah nak balik tue terasa cm kejap je 45 minit tue kan.... sib baik cuaca elok... walaupun panas... tp angin laut tue yg buat terasa dingin je ketiak ku...hahahahaha....peloh weh.... panas giler rasanya... 

sempat plak si bapak snap gambo dgn anak2 lepas abis trip nie... aku awal2 dah lari cari tmpt teduh...sian kat haziq kepanasan.....
  

berjalan keluar dari village untuk perjalanan seterusnya....



so next stop kat kg beras terbakar....


posing jap kat entrance... masing2 dah berlengas dah.... panas....


kat cini xleh lama sbb bdn haziq dah panas  ... demam... jalan2 jap...beli apa yg patut...then terus pulang semula ke resort.... dah petang pun ye gak... nak rest dulu sblm nak mengulo.. belah malam nye.... 

bubai.....
















Popular posts from this blog

Kembali Bersiaran

Selamat tahun baru 2013

Hepy besday Kakak Lisa yang ke 6