Langkawi 3 - Cable Car

sambungan dari langkawi 2....

esoknya msg2 bangun agak lewat sekt.... kepenatan sgt.... dlm kol 8 lebih tu anak2 aku dah bangun... masing2 dah celik mata dok lenjan2 atas katil... main2 kejap.... pastu terus aku bwk msk bilik air mandi.... seronk bukn main dok mandi dlm tab mandi ... dah mcm swimming pool dah ..... pas bekpes kat kedai mamak....dah kenyang... terus menuju ke Oriental Village Cable Car...

so bertandang kat sini lama gak... naik cable car... berjln2 dlm oriental village nie... smpi lenguh kaki... mcm2 ada kat sini....

bergambar dulu sblm masuk....heheehhe




gedik nak bergambo kat tepi kolam.....



boring dok menunggu turn.... beratur bapok panjang giler....penat weh... anak pun dah ngamok2...





gayat sungguh naik cable car nie........ rasa diawang-awangan jer.... tp permandangan mmg superb...cantik giler...... 





bila dah smpi atas... baru rasa lega sket gayatnya.....terasa cm kat genting plak....hhiihihi.... 
(tgk dak syira... payah sgt nak amik gambor.. sibuk nak lari2 atas nieh)....

kami x tau plak cable car nie ada 2 tingkat....  ini stage pertama.. dpt tgk permandangan cantik dan ada foot massage kat sini ...cm pelik kan...tetiba ada org leh urut kaki kat tmpt tinggi2 cm nie... 


so untuk ke stage seterusnya... kena beratur skali lagi tok amik cable car... tok org2 yg dah biasa naik cable car nie... diaorg xkan berhenti kat stage pertama nie.... diaorg akan stay dlm calbe car tue smpi ke tingkat atas..  


 beratur lagi.....


wihuu.... menuju ke tingkat yg lagi satu...






berposing dari atas......



teropong dari jauh...... 




bergambar berlatarbelakangkan cable car... masa ne dah nak turun ke darat dah.....

pas turun dari cable car... kami dok jalan2... singgah gerai2 dok cuci mata..... skali diaorg ni dok gedik kat satu kedai ... mencuba2 topi2 yg ada kat kedai tue....hihihihi...xde keja tol....


 berposing dgn payung...



 lisa pun nak juga....


paling x leh blah....


jeng jeng jeng.......
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


senyum smpi ke telinga...

lepas ronda2 satu village tue...pewot pun dah lapor.... sib baik ada kedai dekat2 area situ.... sblm tue dah register tok DUCK TRIP..... tp waktu tok trip tue pukul 2.30 ptg... so ada byk lagi masa .... so pegilah isi pewot dulu....

sib baik kedai nie makanan dia sedap dan harganya pun berpatutan.....

makan time....






tgk lisa... mkn penoh mulut... lapar sgtlah tue..... 




iman control macho jer... hahahah...payah nak amik gambo dia nie.. pemalu sgt...!!!



sambil mkn sambil suapkan tok anak gak.....




org sibuk mkn... ko sibuk memerut ye dik...

lepas makan baru leh smbg dgn DUCK TRIP...
kali nie nak ronda2 4 pulau dgn keta 2 in 1 nie... atas darat pastu terus masuk laut... heheheh.. 

kita smbg part 4 lak...rasa pjg dah nieh....




Popular posts from this blog

Kembali Bersiaran

Selamat tahun baru 2013

Hepy besday Kakak Lisa yang ke 6